Dagtocht Soeth en Vermaeck op 14 september.

Er is geen blad “Ons“ en ook geen nieuwsbrief in augustus daarom kunt u zich nu al inschrijven voor een gezellige dagtocht met Brabant Expres naar Hilvarenbeek en omgeving. Deze tocht is al door veel KBO verenigingen gemaakt en de reacties er over zijn heel enthousiast. Hieronder kunt lezen wat u die dag gaat beleven:

Vertrek vanaf ’t Web’ om 9.30 uur naar Hilvarenbeek waar we hartelijk worden ontvangen met koffie en een Brusselse wafel met slagroom in draaiorgelmuseum Museum Dansant. Aansluitend krijgen we een humoristische rondleiding door het draaiorgelmuseum inclusief frisdrank en nootjes. Alles ademt de sfeer van een danspaleis uit 1900, met veel Jugendstil elementen. Een beleving van kristal en geslepen spiegels uit de tijd dat gezelligheid nog heel gewoon was. Er wordt leuke uitleg gegeven met veel humor waarbij de groep gewoon kan blijven zitten, de presentatie gebeurt rondom hen heen.Tussendoor kan er steeds gedanst worden op de heerlijke muziek.

Blikvanger bij binnenkomst is het gigantische Mortier orgel, maar bij ieder dansorgel is wel een geweldig verhaal.

Zo is ook het unieke ‘Decap Robot Orgel’ een visuele belevenis, de robots trommelen, bewegen en spelen echt saxofoon. Bovendien is het museum rolstoelvriendelijk. Hierna gaan we aan tafel voor een luxe lunch Na de lunch brengen we een bezoek aan het kermismuseum. Een supermiddag gegarandeerd! We gaan terug in de tijd naar een kermis van 1920. Laat u verwennen met poffertjes, gebrande nootjes, popcorn, suikerspin etc. 2 consumpties (alle frisdranken, een lekker wijntje of biertje, of een overheerlijke advocaat met slagroom is inbegrepen!). In het kermisprogramma zitten diverse spelelementen waarin de gasten pluche beren, peperkoeken etc. kunnen winnen. Na afloop neemt u nog een heerlijke kaneelstok of andere lekkernij uit de kermis mee naar huis en rijden we richting huis.

Uiteraard sluiten we deze dag nog af met een lekker 3-gangendiner op een gezellige locatie in het bos voordat we weer naar huis rijden.

U kunt zich aanmelden door het onderstaand formulier in tevullen of met het formulier als bijlage in de nieuwsbrief van juli.